Iskoláknak

Az iskolagyümölcs-program célcsoportja idén is az általános iskola 1-6. évfolyamán tanuló gyermekek, és a megállapodásokat idén is az intézmények fenntartóinak kell megkötni a szállítókkal.

Megállapodási minta, szállítási feladatok, vállalt feladatok

A képre kattintva megtekinthető a dokumentum pdf fotmátumban.

Iskoláknak

 

 

 

 

 

 

 

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy az 50/2012-es VM rendeletet a 31/2014. (XII.19-i) FM rendelet módosította, amely szabályozza a 2015/2016. évre vonatkozó iskolagyümölcs programot. Az 50/2012. VM rendelet egységes szerkezetben - a módosításokkal együtt - megtalálható az alábbi linken: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200050.VM&celpara=#xcelparam

A programról bővebb tájékoztatást - korábbi évek stratégiái, tájékoztatói - az  ,,Információk, háttéranyagok" menüpont alatt az ,,Iskolagyümölcs-program végrehajtása" menüben kaphat. 

 

 

Kóstoltatás az Iskolagyümölcs-program keretében 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 50/2012. (V. 25.) VM rendelethez kapcsolódó 3. melléklet szerint felkínáljuk a lehetőséget a gyümölcs-zöldség kóstoltatásra. A rendelet mintájára, az iskolák igényei szerint egyeztetve, alkalmanként legalább négy gyümölcs-, illetve zöldségfélét biztosítunk a tanulók számára, mely alkalmakon a kóstoltatást kiegészítve, nagy hangsúlyt fektetünk a gyümölcs- és zöldségágazatot illetve az egészséges életmódot érintő ismeretek átadására, ezáltal a diákok megfelelő információt kapnak a helyes, megfelelő a táplálkozásról.

A 50/2012. (V. 25.) VM rendelethez kapcsolódó 3. melléklet ITT elérhető.

 

Receptek

Kattintson a képre és ismerje meg a zöldségekből, gyümölcsből készíthető ételeket.

Iskoláknak